Om os

Hvad er meningen? Her finder du svar på alt det tørre og kedelige, du har brug for at vide. Noget er mere vigtigt end andet. Hvem underviser på højskolen? Hvordan får du fat i os? Hvad med adressen? Og hvordan ser det ud med et telefonnummer? Men for at det hele ikke skal drukne i tal og praktisk info, får du også et kort og koncentreret indblik i vores værdier. Det er hverken tørt eller kedeligt. Faktisk er det ret vigtigt, for det fortæller dig noget om, hvem vi er, og hvad vi tror på.

Vores værdier

Medarbejdere

 • Forstander
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Merete Østergaard

  Omdrejningspunktet for alt, hvad jeg beskæftiger mig med, er kommunikation. Kommunikation tager mange former. Jeg er formet af Informationsvidenskab (cand. phil) på Aarhus Universitet og suppleret med organisationspsykologi og multimedier også på Aarhus Universitet. Jeg har været omkring uddannelsen Grafisk formidling på Den grafisk Højskole (Nu Danmarks Medie- og Journalisthøjskole) og Erhvervspædagogik på Metropol. Jeg har en analytisk tilgang til det meste og for at forstå min passion for løbetræning bedre, har jeg taget en løbetræneruddannelse med speciale i Puls og test og Kost og ernæring.
 • Viceforstander og Køkkenleder
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Heidi Lahn

  Uddannet økonoma. Opvokset med mad og sans for kvalitet og gode råvarer. Kæk humor og Randers-dialekt. Ansvarlig for skolens gode køkken og økologiske profil.
 • Møbel, Rum & Produktdesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Kåre Birk

  Industriel Designer, uddannet fra Arkitektskolen Aarhus i 2000. Har tidligere arbejdet på designbureau, i produktionsvirksomhed, som selvstændig konsulent og som underviser og fagleder på Designskolen i Kolding.
 • Møbel, Rum & Produktdesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Rikke Frydensbjerg Østergaard

  Produkt- og møbeldesigner med stor kærlighed til håndværk og materialer. Rikke er udd. ved henholdvis TEKO og Designskolen Kolding.
  Hun har tidl. arbejdet med indretning, møbel- og produktdesign. Men har også slået sine folder indenfor kunstens verden med sine keramiske skulpturer.
 • Visuel Kommunikation
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Mette Grønning

  Uddannet fra Edinburgh College of Art i Skotland med afgang fra Visual Communication. Arbejder med installation, foto og andre blandformer indenfor Visuel Kommunikation. Vild med kortfilm og i øvrigt en blændende historiefortæller. Og gastronom.
 • Visuel Kommunikation
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Laura Meier Andersen

  Har en bachelor i grafisk design fra Gerrit Rietveld Academie (NL) i 2016. De er rigtig glad for de taktile aspekter af en design-proces, og hvordan den kan bruges til at blive klogere på sig selv og omverden. Laura har tidligere spillet i et punk band.
 • Arkitektur & Bydesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Lars Villumsen

  Arkitekt M.A.A. Uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 2003. Har siden som selvstændig i firmaet SuperKo lavet alt lige fra arkitektur over indretning af cafeer og restauranter til modulære lampesystemer og lysdesign.
 • Arkitektur & Bydesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  René Thorup Kristensen

  Arkitekt M.A.A. Uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 2004. Har siden arbejdet som arkitekt på aarhusianske tegnestuer. Under studietiden startede René firmaet Tembo Arkitektur.
 • Arkitektur og Bydesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Lukas Wassberg

  Arkitekt M.A.A. Uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 2023 samt kaospilot i 2010. Han har arbejdet med bæredygtigt byggeri i 20 år og er i gang med at bygge sit eget hus i biogene materialer. Lukas har en stor passion for skateboard og mountainbike.
 • Mode & Tekstildesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Mette Styrbæk

  Beklædningsdesigner, afgang fra Designskolen Kolding. Har efterfølgende været i modeindustrien med herretøj som speciale. Siden da har Mette kastet al sin tid samt energi på Mode og Tekstil linjen, hvor hun har været underviser i omkring to årtier.
 • Mode & Tekstildesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Mads Dinesen

  Uddannet modedesigner fra Universität der Künste Berlin i 2010. Siden har han arbejdet selvstændigt som mode- og kostumedesigner i forskellige sammenhænge. Herudover har han undervist på flere forskellige universiteter og designskoler i Tyskland.
  Mads er opvokset i Randers, så han er så og sige vendt hjem for at blive underviser på DSDH!
 • PR & Kommunikationsmedarbejder
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Astrid Bruun

  Uddannet Cand.mag i Æstetik og kultur. Med kameraet over skulderen og telefonen i lommen indfanger Astrid hverdagen på højskolen. Hun har en forkærlighed for dansk design, når hun ikke er på højskolen, bevæger hun sig gerne ud på en løbetur i den friske luft.
 • Skolesekretær
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Janne Klitgaard

  Når du ringer til skolen vil det være Jannes stemme du hører i røret. Det er hos Janne alle tilmeldinger bliver behandlet og alle dine spørgsmål besvaret.
 • Forretningsfører
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Lone Aarup

  Lone har været mange år i den finansielle verden, men nu har hun fundet sig rette hylde på DSDH. Fritiden bruges på kreativitet, håndlæsning og rejser.
 • Assisterende køkkenleder
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Karen Marie Borup Obsen

  Uddannet køkkenleder og solid erfaring fra gode højskolekøkkener. Holder meget af gæstebud, kagebuffetter og særlige arrangementer… uhm..
 • Køkkenassistent og humørspreder
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Susanne Hvid Christensen

  Eksperimenterer ofte med held. Sannes huskesedler til eleverne er fyldt med kvikke bemærkninger og lune.
 • Køkkenassistent
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Jane Sehested

  Jane tryller i køkkenet med sin gode madlavning, som vi alle nyder godt af. Jane er særligt glad for fart over feltet og har stor interesse for speedway.
 • Rengøringsassistent
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Helle Knudsen

  Du vil møde Helle nynnende rundt om på skolen, hvor hun svinger en støveklud og et stort smil.
 • Pedel
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Michael Færk Poulsen

  Uddannet elektriker. Sammen med Allan tager han sig gerne af praktiske opgaver og udfører små og store reparationer for elever og personale. Michael interesserer sig for slægtsforskning og har i den anledning købt en dyr bog til formålet.
 • Pedel
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Allan Normark

  Uddannet dekoratør og skiltemager. Sammen med Michael søger han for at skolen altid ser pæn ud. Allan har haft eget firma, her har han designet og opbygget messestande i hele Norden.

Bestyrelsen

Formand 
K. Torben Rasmussen

Direktør, Hjortshøj

1. Næstforperson

 

2. Næstforperson

 

Claus Engstrup

Kultur- og fritidschef i Randers Kommune

Peter Malbæk

Business Development Director, DS Smith Packaging

Anne Marie Mau

Arkitekt

Martin Rask Pedersen

Contentchef, Creative Zoo

Nicolai Fredsgaard Dam

Design & Innovation Manager, DS Smith Packaging

Jeppe Vestager

Konsulent og Forretningsudvikling, Renosyd

Jan Toft Olesen

Advokat, Randers

Magnus Bechtold Helms

Repræsentant for Re-Create

Suppleant

Vacant

Elevforeningen

Re:Create er DSDH’s elevforening. Formålet med elevforeningen er at holde kontakter og netværk ved lige. Bestyrelsen for elevforeningen arrangerer en årlig ‘Gammel Elev Weekend’ på højskolen med workshop og en gigantisk gensynsfest.

Se mere om ReCreate her

Ledige Stillinger

Vi har ingen ledige stillinger på nuværende tidspunkt, men du er altid velkommen til at sende en uopfordret ansøgning – som fastansat, deltid eller gæstelærer.

 

Artist in residence

Artist in residence på Den Skandinaviske Designhøjskole

 

Har du brug for et sted, hvor du finder ro til at fordybe dig, professionelle værksteder, højskoleelever der inspirerer, og medarbejdere du kan samarbejde med?

 

Den Skandinaviske Designhøjskole tilbyder et ophold til både uddannede og studerende, der arbejder indenfor eller med referencer til vores fagområder – Arkitektur & Byrum, Møbel, Rum og Produktdesign, Mode & Tekstil eller Visuel Kommunikation & Grafisk Design.

 

Et Artist in Residence ophold på Den Skandinaviske Designhøjskole skal bidrage både til “kunstnerens” egen proces og produktion og til elevernes ophold på DSDH – fx gennem undervisning, workshops og udstillinger. Opholdet kan være af både kortere og længere varighed og aftales individuelt.  Kost og Logi er gratis. Du betaler selv udgifter til materialer.

 

Du er velkommen til at kontakte forstander Merete Østergaard på merete@designhojskolen.dk eller 8140 5557, hvis du ønsker mere information om “Artist in residence på DSDH.

 

Ansøgninger med en beskrivelse af det projekt du vil arbejde med, mens du er på Den Skandinaviske Designhøjskole, skal du sende til merete@designhojskole.dk

Kontakt

Den Skandinaviske Designhøjskole

Brusgårdsvej 25
DK – 8960 Randers SØ
Tlf: +45 8644 8044
CVR NR. 20 83 39 04

 

 
Kontoret har åbent mellem 
kl. 8.30 og 15.00
 
Hvis du har flere spørgsmål efter at have kigget vores side i gennem, kan du maile dem til info@designhojskolen.dk.