Om os

Hvad er meningen? Her finder du svar på alt det tørre og kedelige, du har brug for at vide. Noget er mere vigtigt end andet. Hvem underviser på højskolen? Hvordan får du fat i os? Hvad med adressen? Og hvordan ser det ud med et telefonnummer? Men for at det hele ikke skal drukne i tal og praktisk info, får du også et kort og koncentreret indblik i vores værdier. Det er hverken tørt eller kedeligt. Faktisk er det ret vigtigt, for det fortæller dig noget om, hvem vi er, og hvad vi tror på.

Vores værdier

Medarbejdere

 • Forstander
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Merete Østergaard

  Omdrejningspunktet for alt, hvad jeg beskæftiger mig med, er kommunikation. Kommunikation tager mange former. Jeg er formet af Informationsvidenskab (cand. phil) på Aarhus Universitet og suppleret med organisationspsykologi og multimedier også på Aarhus Universitet. Jeg har været omkring uddannelsen Grafisk formidling på Den grafisk Højskole (Nu Danmarks Medie- og Journalisthøjskole) og Erhvervspædagogik på Metropol. Jeg har en analytisk tilgang til det meste og for at forstå min passion for løbetræning bedre, har jeg taget en løbetræneruddannelse med speciale i Puls og test og Kost og ernæring.
 • Viceforstander og Køkkenleder
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Heidi Lahn

  Uddannet økonoma. Opvokset med mad og sans for kvalitet og gode råvarer. Kæk maskulin humor og Randers-dialekt. Ansvarlig for skolens gode køkken og økologiske profil.
 • Møbel, Rum & Produktdesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Kåre Birk

  Industriel Designer, uddannet fra Arkitektskolen Aarhus i 2000. Har tidligere arbejdet på designbureau, i produktionsvirksomhed, som selvstændig konsulent og som underviser og fagleder på Designskolen i Kolding.
 • Møbel, Rum & Produktdesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Rikke Frydensbjerg Østergaard

  Produkt- og møbeldesigner med stor kærlighed til håndværk og materialer. Rikke er udd. ved henholdvis TEKO og Designskolen Kolding.
  Hun har tidl. arbejdet med indretning, møbel- og produktdesign. Men har også slået sine folder indenfor kunstens verden med sine keramiske skulpturer.
 • Visuel Kommunikation
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Mette Grønning

  Uddannet fra Edinburgh College of Art i Skotland med afgang fra Visual Communication. Arbejder med installation, foto og andre blandformer indenfor Visuel Kommunikation. Vild med kortfilm og i øvrigt en blændende historiefortæller. Og gastronom.
 • Visuel Kommunikation
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Ellem Andersen

  Har en bachelor i grafisk design fra Gerrit Rietveld Academie (NL) i 2016. De er rigtig glad for de taktile aspekter af en design-proces, og hvordan den kan bruges til at blive klogere på sig selv og omverden. Ellem har tidligere spillet i et punk band.
 • Arkitektur & Bydesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Lars Villumsen

  Arkitekt M.A.A. Uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 2003. Har siden som selvstændig i firmaet SuperKo lavet alt lige fra arkitektur over indretning af cafeer og restauranter til modulære lampesystemer og lysdesign.
 • Arkitektur & Bydesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  René Thorup Kristensen

  Arkitekt M.A.A. Uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 2004. Har siden arbejdet som arkitekt på aarhusianske tegnestuer. Under studietiden startede René firmaet Tembo Arkitektur.
 • Mode & Tekstildesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Mette Styrbæk

  Beklædningsdesigner, afgang fra Designskolen Kolding. Har siden da kastet al sin tid samt energi ind i modeindustrien med herretøj som speciale, senest på Bestseller.
 • Mode & Tekstildesign
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Mads Dinesen

  Uddannet modedesigner fra Universität der Künste Berlin i 2010. Siden har han arbejdet selvstændigt som mode- og kostumedesigner i forskellige sammenhænge. Herudover har han undervist på flere forskellige universiteter og designskoler i Tyskland.
  Mads er opvokset i Randers, så han er så og sige vendt hjem for at blive underviser på DSDH!
 • Skolesekretær
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Janne Klitgaard

  Når du ringer til skolen vil det være Jannes stemme du hører i røret. Det er hos Janne alle tilmeldinger bliver behandlet og alle dine spørgsmål besvaret.
 • Forretningsfører
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Jørgen Schmidt Nielsen

  Uddannet inden for revision. Er merkonom i regnskab og personaleudvikling. Har fra 1995 til 2005 arbejdet i Grønland som regnskabschef. Jørgen er humorist, glad for single malt whisky, skolens køkken og islandske heste.
 • PR praktikant
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Steven Feraru

  Studerer Kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, og arbejder på højskolen som PR medarbejder. Han indfanger hverdagen på højskolen og fortæller omverden, hvad højskolen er for et sted med alt fra faglige projekter til sociale arrangementer.
 • Assisterende køkkenleder
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Karen Marie Borup Obsen

  Uddannet køkkenleder og solid erfaring fra gode højskolekøkkener. Holder meget af gæstebud, kagebuffetter og særlige arrangementer… uhm..
 • Køkkenassistent og humørspreder
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Susanne Hvid Christensen

  Eksperimenterer ofte med held. Sannes huskesedler til eleverne er fyldt med kvikke bemærkninger og lune.
 • Rengøringsassistent
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Helle Knudsen

  Du vil møde Helle nynnende rundt om på skolen, hvor hun svinger en støveklud og et stort smil.
 • Pedel
  Den Skandinaviske Designhøjskole

  Michael Færk Poulsen

  Uddannet elektriker. Han er skolens alt-mulig-mand. Han tager sig gerne af praktiske opgaver og udfører små og store reparationer for elever og personale. Michael interesserer sig for slægtsforskning og har i den anledning købt en dyr bog til formålet.

Bestyrelsen

Formand 
K. Torben Rasmussen

Direktør, Hjortshøj

1. Næstformand Ulla Bendix

Fhv. Rektor, Tradium Teknisk Gymnasium, Randers

2. Næstformand Mette Volf

Arkitekt, studielektor på A.U. og Arkitektskolen i Aarhus

Claus Engstrup

Kultur- og fritidschef i Randers Kommune

Peter Malbæk

Business Development Director, Grenaa

Cathrine Colding Haugerud

Freelance designer, uddannet fra Arkitektskolen Aarhus

Mads Pedersen

Rektor, Tradium Randers

Morten Muriel Olsen

Matchmakingkonsulent, Business Horsens

Jan Toft Olesen

Advokat, Randers

Villads Birch

Repræsentant for Re-Create

Suppleant
Martin Rask Pedersen

Contentchef, Creative Zoo

Elevforeningen

Re:Create er DSDH’s elevforening. Formålet med elevforeningen er at holde kontakter og netværk ved lige. Bestyrelsen for elevforeningen arrangerer en årlig ‘Gammel Elev Weekend’ på højskolen med workshop og en gigantisk gensynsfest.

Se mere om ReCreate her

Ledige Stillinger

Vi har ingen ledige stillinger på Den Skandinaviske Højskole.

 

 

Artist in residence

Artist in residence på Den Skandinaviske Designhøjskole

 

Har du brug for et sted, hvor du finder ro til at fordybe dig, professionelle værksteder, højskoleelever der inspirerer, og medarbejdere du kan samarbejde med?

 

Den Skandinaviske Designhøjskole tilbyder et ophold til både uddannede og studerende, der arbejder indenfor eller med referencer til vores fagområder – Arkitektur & Byrum, Møbel, Rum og Produktdesign, Mode & Tekstil eller Visuel Kommunikation & Grafisk Design.

 

Et Artist in Residence ophold på Den Skandinaviske Designhøjskole skal bidrage både til “kunstnerens” egen proces og produktion og til elevernes ophold på DSDH – fx gennem undervisning, workshops og udstillinger. Opholdet kan være af både kortere og længere varighed og aftales individuelt.  Kost og Logi er gratis. Du betaler selv udgifter til materialer.

 

Du er velkommen til at kontakte forstander Merete Østergaard på merete@designhojskolen.dk eller 8140 5557, hvis du ønsker mere information om “Artist in residence på DSDH.

 

Ansøgninger med en beskrivelse af det projekt du vil arbejde med, mens du er på Den Skandinaviske Designhøjskole, skal du sende til merete@designhojskole.dk

Kontakt

Den Skandinaviske Designhøjskole

Brusgårdsvej 25
DK – 8960 Randers SØ
Tlf: +45 8644 8044
CVR NR. 20 83 39 04

 

 
Kontoret har åbent mellem 
kl. 8.30 og 15.00
 
Hvis du har flere spørgsmål efter at have kigget vores side i gennem, kan du maile dem til info@designhojskolen.dk.