FAQ

Frequently asked questions
 • A — Hvad er forskellen på efterårs- og 
forårsholdet?

  Emnerne i undervisningen kan være det samme i efteråret og foråret, men indholdet vil variere. F.eks. er der tegning både i efterår og forår, men det objekt eller den metode man bruger til at tegne, vil variere. På den måde vil der være noget nyt, for de elever som vælger at gå her i et år. Derudover varer efterårsholdet 20 uger og forårsholdet varer 24 uger. En sidste væsentlig forskel er, at optagelsesprøverne til design-og arkitektskolerne ligger i foråret. Det betyder, at forårsholdet (for nogle) opleves som mere intenst – og til tider også mere stressende end efterårsholdet. I foråret ligger hjemmeopgaver og prøver i hhv. februar, marts og april, og derfor skal man hurtigt i gang med prøverne, hvis man vil søge ind på en design- eller arkitektuddannelse. I efteråret har man længere tid til at opbygge en portfolio og fordybe sig i designfaget. Til gengæld er man ikke på højskolen, når prøverne står på, som for nogle er en god støtte.

  Der bliver selvfølgelig også taget højde for dem, som ikke søger ind på en design- eller arkitektuddannelse.

  Hvis du stadig er i tvivl om, hvilket hold du skal vælge, er du velkommen til at ringe eller skrive til os, så kan vi sammen tage en snak om det.

 • A — Er det bedst at gå på højskolen om efteråret eller foråret, hvis jeg gerne vil ind på en af de kreative skoler?

  Det er op til dig. Det kommer an på, hvor lang tid du gerne vil have været på højskolen, modtaget undervisning og opbygget en portfolio, før du skal søge ind på uddannelse. Hjemmeopgaver og optagelsesprøver til design- og arkitektuddannelserne ligger i februar, marts og april, så derfor vil der være kort forberedelsestid til dem, hvis du vælger forårsholdet. Til gengæld kan du være på højskolen, blandt andre elever som er i samme “båd” som dig, mens hjemmeopgaver og prøver står på. Det kan være en god støtte for mange. Vælger du efterårsholdet, vil der være mere tid til at fordybe sig i designfaget, inden du skal søge ind. Det er selvfølgelig også muligt at gå her i et år eller mere.

 • A — Kan jeg gå på højskolen, selvom jeg ikke tænker at søge ind på en kreativ skole?

  Selvfølgelig kan du det. Det eneste vi forventer af dig er, at du engagerer dig i hverdagen og i livet på højskolen.

 • A — Skal jeg have et bestemt fagligt niveau for at komme ind på højskolen?

  Nej – og man skal ikke søge om at komme ind på højskolen. Alle er velkomne uanset niveau. Vi forventer kun, at du engagerer dig i hverdagen og i fællesskabet – så skal resten nok komme.

 • A — Hvis jeg fortryder mit valg af linjefag, kan jeg så skifte til et andet linjefag?

  Ja, du kan skifte linjefag, såfremt der er plads på den anden linje.

 • A — Har I Åbent Hus?

  Ja vi har Åbent Hus den første lørdag i maj måned sammen med resten af landets højskoler. Ønsker du en rundvisning inden da, er du meget velkommen til at skrive eller ringe til vores sekretær Janne på info@designhojskolen.dk eller telefon +45 86448044.

 • A — Kan jeg komme og se skolen?

  Ja, du er velkommen til at ringe og aftale en tid til rundvisning ved Janne, vores sekretær på telefon +45 8644 8044.

 • A — Hvis jeg gerne vil gå på højskolen i et år, bliver jeg så undervist i det samme forår og efterår?

  Nej, du vil ikke blive undervist i præcis det samme. Emnerne i undervisningen kan være det samme, men selve indholdet vil variere. F.eks. er der tegning både i efterår og forår, men det objekt eller den metode man bruger til at tegne, vil variere. Vi har stort set altid elever, som går her et helt år.

 • A — Hvordan kommer jeg til at bo?

  De fleste elever har en roomie, som de deler værelse med på højskolen. Derudover deler de fleste bad/toilet med de andre, som bor på den samme gang. Det er muligt at bo alene og med eget bad/toilet – der er dog et begrænset antal af den type værelser. Alle værelser indeholder det mest nødvendige – altså seng, skab, skrivebord og stol. Vi har fire typer af værelser:

  24x 2-pers. u. bad/toilet
  6x 2-pers. m. bad/toilet
  1x  3 pers. m. bad/toilet
  1x 3-pers. u. bad/toilet
  17x 1-pers. u. bad/toilet
  Når du tilmelder dig højskolen, kan du ønske værelsestype, men vi kan ikke garantere, at dit ønske bliver opfyldt.
  Se billeder af værelserne her.
 • A — Hvis jeg tager et efterårshold, kan jeg så få hjælp til optagelsesprøver i foråret?

  Du kan kontakte din underviser elektronisk for at få råd og vejledning, men det er ikke muligt at komme fysisk på højskolen for at få hjælp.

 • A — Hvad er aldersgennemsnittet?

  Aldersgennemsnittet er typisk i 21-22 år, men vi har også ældre og yngre elever på højskolen.

 • A — Kan man være for ung eller gammel til at gå på højskole?

  Du kan godt være for ung, men ikke for gammel til at gå på højskole. Man skal ifølge højskoleloven være fyldt 17,5 år, når man begynder sit højskoleophold.

 • A — Jeg er i tvivl om, hvilken linje jeg skal vælge?

  Begynd eventuelt med at læse mere om de fire linjer her siden – Mode & Tekstildesign / Visuel Kommunikation / Møbel, Rum & Produktdesign / Arkitektur & Bydesign. Her kan du læse, hvordan hverdagen er bygget op på linjerne, og du kan se, hvilke projekter de laver på linjerne. Hvis du stadig er i tvivl, er du velkommen til at ringe eller skrive til os, så kan vi tage en snak om det sammen. Husk på at det ikke behøver at være et endegyldigt valg. Hvis der er plads, kan man godt skifte linje undervejs i forløbet.

 • A — Kan jeg begynde på højskolen, efter at kurset er gået i gang?

  Ja, det kan du godt, men det er ikke noget, som vi anbefaler. Den første tid er vigtig både i forhold til den sociale og den faglige del af dit højskoleophold. Skulle du alligevel ikke have mulighed for at begynde ved kursusstart, så finder vi ud af det. Ring på telefon 86448044 og hør om vi har plads.

 • A — Hvor lang tid i forvejen skal jeg tilmelde mig?

  Så hurtigt som muligt. Traditionelt har vi fuldt hus hvert forår og ofte lange ventelister. Efteråret er mindre booket, men vil du gerne vil være sikret en plads så tilmeld dig hurtigst muligt.