MT

Mode og Tekstil skaber et personligt showpiece

I dette projekt arbejdede elever ud fra deres egen personlige historier for at skabe et showpiece.

‘Showpiece’ er et projekt som gæsteunderviser Niels Gundtoft, som er en del af designerduoen Busters World. I projektet havde eleverne stor kreativ frihed til at skabe et ‘piece’, som repræsenterede en del af deres historie.

Eleverne var drivkraften bag deres showpiece, men Niels havde virkelig ja-hatten på, og var virkelig positiv overfor idéerne, fortæller Emma Winther, som er elev på Mode & Tekstil. Det har været et af de fedeste projekter på semestret ifølge Emma, fordi der var frie tøjler, og man havde mulighed for at arbejde med sig selv. Nogle af eleverne fokuserede på deres personlige og svære historier som inspiration til projektet, selvom det ikke var et krav. Selv fandt Emma inspiration i hendes rødder i Kroatien og Syd-Korea, hvor hendes mor og far kommer fra.

“Jeg har nogle gange følt mig lidt splittet mellem nationaliteter, selvom jeg jo er dansk, men har en mor, som er fra Kroatien og en far, som er fra Sydkorea”, fortæller Emma. Hun brugte nationaldragter fra både Kroatien, Sydkorea og Danmark som inspiration til hendes showpiece.

Projektet har også vist, hvor meget der hurtigt og hvor meget eleverne har lært på bare tre måneder. “Det har været fedt at se den selvtillid, vi har fået inden for det her fag. Folk som ikke kunne sy før de kom her, satte sig bare ind og gik igang da vi fik projektet”, afslutter Emma.

Emma Winther har fundet inspiration i sin rødder fra Kroatien og Sydkorea, hvor hendes mor og far kommer fra.
Moodboard som eleverne bruger som en slags vejviser for deres projekt.
Britt hentede inspiration fra dans, som har været en stor del af hendes liv.
Alle projekter blev set og hørt om fredagen, hvor der også var udstilling.
Opgaven var fri, og det var ikke et krav, at tøj var slutproduktet.