VK

Typo Mania

Fokus på typografi og læren i at formidle en tekst.

Som navnet antyder, så gik dette projekt kort fortalt ud på at gå amok i typografi, og udforske de nærmest uendelige muligheder, der er i typografi.

For at slippe fri fra tanken om at noget er rigtig og noget er forkert skulle eleverne bare producere så meget tekst som muligt i begyndelsen af projektet. Efterfølgende var en række “benspænd”, som eleverne skulle forholde sig til. De kunne bruge tape, pensler, malerrulle og prøve at skrive tekst med den “forkerte” hånd, skrive tekst så småt som muligt og derefter forstørre det.

I projektet arbejdede eleverne både analogt – altså skrift på papir – og digitalt. Ved at kombinere det analoge med det digitale opstod der anderledes og interessante designs, som du kan se herunder.

Underviser Mahmud Sahan, der er tidligere elev på Visuel Kommunikation, delte ud af sin store viden omkring typografi. Til daglig arbejder han på et designbureau i København.

Elever har altid mulighed for at sparre og få vejledning undervejs i projekter.
Eleverne fandt forskellige inspirationskilder; Amalie samlede skrald i vejkanten, og brugte en app til at scanne skraldet i sort/hvid.
Mahmud Sahan er selv tidligere elev på Visuel Kommunikation. Til daglig arbejder han på et designbureau i København.
Opsætning af de færdige plakater til fredagsudstilling.
Eleverne arbejdede med et samspil mellem tekstforståelse og typografi.