VK

Bacterialize

Elever fra Visuel Kommunikation satte fokus på de gode bakterier, som faktisk kan have en enorm indflydelse på helbredet.
Vores forskrækkelse over for bakterier rækker tilbage til midten af 1800-tallet, hvor man opdager, at bakterier er årsag til en lang række sygdomme. Siden har utallige kampagner forholdsvis ensidigt fortalt os, at bakterier er af det onde, men nyere forskningsresultater peger på, at bakterierne i vores tarme har en kolossal indflydelse på vores helbred. Sammensætningen af bakterier i vores tarme lader til at have indflydelse på, om vi får lidelser som diabetes, ADHD, fedme, allergi og endda autisme.
Med den viden vil der blive brug for nye oplysningskampagner, som skal oplyse befolkningen om, at størstedelen af de bakterier der lever på og omkring os, er livsvigtige for os. Her var det eleverne fra Visuel Kommunikation opgave at sætte fokus på bakterier, gøre op med vores vanetænkning og afskrækkelse overfor bakterier.
Det kom der mange spændende løsninger ud af, også nogle hvor problematikken virkelig blev sat på spidsen. Målet for opgaven var ikke nødvendigvis at lave et færdigt produkt, men derimod at udvikle et stærkt koncept, som kunne kommunikere problematikken.
Det er tid til at indse, at bakterier er livsvigtige for os.
Problematikken sat på spidsen: en legetøjsdukke skal koges i sprit inden børnene må lege med den.
Sammensætningen af bakterier i kroppen kan have indflydelse på om vi udvikler livsstilssygdomme som fedme, diabetes, ADHD og autisme.
En gruppe lavede en børnebog om de gode bakterier: Cody The Cootie.
Cody The Cootie
I omvendt stil af Karius og Baktus satte Cody The Cootie fokus på de gode bakterier.