MT

Studio visit hos illustrator og kunstner Tina Berning

Elever på Mode & Tekstil fik gode råd og fortællinger om en karriere som illustrator og kunster, da de besøgte Tina Berning i hendes studio i Berlin.

I uge 19 fyldte vi et par busser med elever og undervisere fra Den Skandinaviske Designhøjskole, og kørte til Berlin på forårets studietur. Når vi tager på studietur, er turen ikke tilrettelagt som enhver anden storbyferie, men som en tur hvor elever kan få inspiration til deres arbejde og fremtid. Eleverne fik blandt andet muligheden for at møde designere, der bor og arbejder i Berlin.

For eleverne på linjen Mode & Tekstil besøgte Tina Bernings studio i Berlin, og Tina fortalte om sin 20 år lange karriere, hvordan branchen har udviklet sig, om jobbet der tæller alt fra illustrationer for fashion brands til portræt illustrationer for New York Times, og om vigtigheden i at forny sig og at arbejde konstant. Udover at dele erfaringer og gode råd fik eleverne også mulighed for at udforske Tina Bernings flotte studio. Eleverne fra Mode & Tekstil besøgte også designer Mads Dinesen og Esther Perbandt i deres studios i Berlin.

Ét af Tina Bernings mange portrætter for New York Times
Pensler, blæk og massevis af farver fylder arbejdsbordet, hvor de fleste af Tina Bernings illustrationer bliver til
For at forny sig selv og sit arbejder laver Tina Berning hver dag en ny illustration, som hun poster på sit Instagram profil tina_berning
For eleverne var det en enestående mulighed for at få et indblik i livet som illustrator