MRP

From trash to treasure

Hvad kan man få ud af materialerne fra en enkelt stol? Det har eleverne på Møbel, Rum og Produktdesign prøvet kræfter med.

Eleverne på Møbel, Rum og Produkt besøgte Renosyd Værdicentralen i Odder. Under besøget blev eleverne bedt om at tage plads på udvalgte stole fra Værdicentralen. Da stolene var indtaget, blev ugens opgave afsløret. Stolene som eleverne havde sat sig på skulle upcycles til nye brugbare stole fremfor at være endt i affaldsorteringen.

Hjemvendt fra Værdicentralen med stolene og andet guld var eleverne klar til at upcycle stolene. Der skulle bruges mest muligt materiale fra stolene. Men hvad stolene skulle blive til, var op til eleverne selv. Der blev arbejdet intenst med rundsave, polstring, maling, sytråd, slibemaskiner, lim, og træbrændere for at få det helt rigtige udtryk frem i møblerne.

Resultaterne var mange, og hver eneste lille flig af de oprindelige stole var brugt til borde, kommoder, skamler, knager, hylder eller en lænestol polstret med bamser. De nye møbler har nu fået deres pladser rundt omkring på elevernes værelser, og mon ikke et par stykker kommer med, når det er tid til at vende hjemad?

Der arbejdes med de første idéer på værkstedet.
Stof vælges til at give stolene et nyt look.
Så er det ellers bare at gå i gang med polstring.
Stolene begynder så småt at ændre karakter.
Træværkstedet bruges flittigt for at lave de helt rigtige snit.
En dejlig blød bamsestol!
De færdige møbler bliver vist frem til en fælles præsentation.
Det er blevet til mange forskellige møbler.
En blød fornøjelse at sidde i...
Et slå-ud bord - perfekt til et lille glas.
Alle de upcyclede møbler bliver vist frem til fredagsudstillingen.