Bæredygtige bungalows

Som det første projekt på efter corona-lockdown skulle eleverne på Arkitektur & Bydesign designe bæredygtige bungalows til et tropisk skovområde i Thailand.
“Det føltes helt naturligt, og det er bare enormt fedt at komme tilbage”, fortæller Asta, der er elev på Arkitektur & Bydesign. Efter at højskolen havde været lukket i knap 2,5 måned kunne Asta og vores andre elever endelige vende “hjem” igen onsdag d. 27. maj. Det betød ikke mindst gensynsglæde med højskolevenner og spændende projekter på linjefagene.
På Arkitektur & Bydesign skulle eleverne som første projekt designe bæredygtige bungalows til et tropisk regnskovsområde i Thailand. “Det sjove var, at træerne var placeret forskelligt ligesom i en skov, så det handlede om at bygge de her bungalows rundt om træerne, så man stadig passede på naturen. Det sværeste var at finde en form, som passede til træerne, man havde på sit område”, fortæller Asta.
Efter mange skitser, modeller og timer på værkstedet kunne eleverne præsentere deres færdige arbejde som én samlet udstilling om fredagen. Alle bungalows blev samlet på ét stort areal, der illustrerede, hvordan de forskellige bungalows var forbundet og indgik som en del af naturområdet.
De bæredygtige bungalows skulle indeholde de mest basale rum og give nem adgang til naturen.
Asta var glad for at være tilbage på højskolen igen. Billedet er taget under corona-lockdown, hvor vi havde online højskole.
Eleverne skulle forme deres bungalows, så de indgik som en naturlig del af skovområdets bevoksning.
Selvom kriterierne er ens for alle, så er det altid vidt forskellige modeller, der kommer ud af et projekt.
Alle modeller blev sat sammen til ét samlet areal og udstillet i Laden.
Efter arbejde kommer afslapning - og en øl om fredagen.