AB

Landskabsarkitektur på Aarhus Ø

På Arkitektur & Bydesign har de arbejdet på et projekt til Aarhus Ø. I denne etape af projektet beskæftigede de sig med landsskabsarkitektur, og hvordan man kan skabe grønne arealer på Aarhus Ø.

Pier 3 på Aarhus Ø er under udvikling, og eleverne fra Arkitektur & Bydesign har fået mulighed for at arbejde med bydelen i flere etaper. I denne etape skulle de arbejde med begrønning af bygninger og inkorporere 30% grønne områder i deres planlægning af området.

Gæsteunderviser på projektet var Leila Tolderlund, der er landskabsarkitekt og til daglig underviser på University of Colorado i Denver. Grønne områder har betydning for menneskers levekvalitet, og hvor meget skal grønne områder egentlig skal fylde i byer, er noget som kan være svært at måle og veje. Når man arbejder med begrønning i byer, bør man også tage højde for andre levende organismer, så de også har et bæredygtigt levegrundlag i byer, ifølge Leila.

Leila har før besøgt højskolen, og havde nu mulighed for at vende som tilbage på gæsteunderviser. Hun mener, det er vigtigt, at vi kan lære af hinanden, og har blandt andet haft sine arkitektstuderende fra University of Colorado med på en ‘studytrip’ til Danmark.

Leila Tolderlund var gæsteunderviser på projektet.
Eleverne skulle inddrage 30% grønne områder i deres byplanlægning.
Eleverne tog en tur til Aarhus Ø for at se nærmere på området.
Grønne områder og plads til andre levende organismer