H.O.P.E. et tværfaligt forløb mellem Mode og Tekstil og Møbel, Rum og Produktdesign

Året er 2120. Starten på tidsalderen 'Human Originated Post-Apocalyptic Era' - eller blot H.O.P.E.

Forestil dig en verden hvor ekstreme temperaturer, sandstorme og tyfoner er blevet “the new normal”, og hvor du konstant skal være på jagt efter føde, vand og materialer til levestedet. Sådan lød introduktionen til det tværfaglige projekt H.O.P.E. mellem Mode & Tekstil og Møbel, Rum & Produktdesign.

Med udgangspunkt i denne fortælling skulle eleverne sammen designe og fremstille fartøjer, accessories, props, dragter, artefakter og våben, der designmæssigt skulle kunne modstå de udfordringer, der var i den nye, barske verden. På tværs af de to linjer blev eleverne delt i to klaner, vand- og sandfolket, som overlevede apokalypsen, og som repræsenterede “Et sustineri hominum” – det bæredygtige menneske.

Hele projektet kulminerede med et photoshoot, hvor eleverne selv skulle skabe dramasekvenser og sætte stemningen på billederne. Her var der fokus på udtryk, attitude og detaljer som levende ild, for at skabe en virkelighedsnær fortælling om H.O.P.E.

Alle materialer der blev brugt under projektet, var selvfølgelig genbrugsmaterialer, fordi det var det eneste de to klaner havde at arbejde med.

Se de fantastiske billeder herunder af fotograf Kim Glud fra Renderbox.