Den Skandinaviske Designhøjskole
Brusgårdsvej 25 DK-8960 Randers SØ
+45 8644 8044 info@designhojskolen.dk

Medarbejderne

Mød skolens
dygtige hold
af ansatte

Undervisere

Udover de fastansatte lærere, som du kan se herunder, har skolen tilknyttet timelærere og gæstelærere, der underviser i valgfag, i enkelte weekender, projektdage og på designlinierne.

Jakob Nørregaard
Designhøjskolens forstander

Industriel designer. Har arbejdet med design, produktudvikling og innovation på mange niveauer. Jakob har haft sit faglige virke i konsulentbrancen, og han har bevæget sig ud i mange forskellige afkroge af designfaget fra produktdesign til servicedesign via grafiske berøringer og forretningsstrategisk design. Han deler gladeligt passionen for den positive forskel “design” – som et arbejdsredskab – kan betyde for alt hvad vi gør, tænker og omgås. Jakob er en langbenet starut med temmeligt mange nedslidte løbesko og cykeldæk på samvittigheden.

Mette Grønning
Tilknyttet grafisk design

Uddannet fra Edinburgh College of Art i Skotland med afgang fra Visual Communication. Arbejder med installation, foto og andre blandformer indenfor Visuel Kommunikation. Vild med kortfilm og i øvrigt en blændende historiefortæller. Og gastronom.


Flemming Dupont
Tilknyttet grafisk design

Uddannet fra Danmarks Designskole i København i 1999 med afgang fra linjen Visuel Kommunikation. Arbejder med grafisk design af bøger, magasiner og plakater, interaktiv magasindesign på iPad, samt som illustrator for en lang række magasiner og aviser. Elsker at få tilsendt spændende pakker fra det fjerne udland, indeholdende alt fra underlige grafiske bøger til japanske videospil til den stadig voksende retrosamling.


Kåre Birk
Tilknyttet møbel, rum og produktdesign

Industriel Designer, uddannet fra Arkitektskolen Aarhus i 2000.
Har tidligere arbejdet på designbureau, i produktionsvirksomhed, som selvstændig konsulent og som underviser og fagleder på Designskolen i Kolding.
Er derudover: Koncentreret distræt, improviseret beredt, gøgler og legebarn, vikinge kamperfaren, “maker” og designer, modelbygger og tegner, nysgerrigt interesseret, anarkistisk kultiveret, ligeglad med “in” og “yt” – men umætteligt interesseret i nyt. Altid imødekommende og sjældent på tværs – og elsker at skrive ting på vers….


Mette Styrbæk
Tilknyttet mode og tekstildesign

Beklædningsdesigner, afgang fra Designskolen Kolding. Har siden da kastet al sin tid samt energi ind i modeindustrien med herretøj som speciale, senest på Bestseller. Har en stor forkærlighed for farver, grafik, maleri samt diverse hurtiggående sportsgrene. Taler fynsk og hurtigt.


Anne Remien
Tilknyttet mode og tekstildesign

Uddannet fra Danmarks Designskole i København. Efter en kort romance med den kommercielle modeindustri har Anne arbejdet på højskolen, siden hun blev uddannet beklædningsdesigner fra KADK i 2011. Anne har det bedst, når hun har noget i hænderne. Om det er nål og tråd, blyanter eller udplantningsskovle gør ikke det store, så længe hun har gang i et projekt… eller ti. Først når Anne engang finder den gyldne middelvej mellem minimalisme og maksimalisme, er hun klar til at gå på pension. Indtil da, samler og bygger hun på sin loppefundssamling ‘Alt mellem himmel og jord’.


René Thorup Kristensen
Tilknyttet arkitektur og bydesign

Arkitekt M.A.A. Uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 2004. Har siden arbejdet som arkitekt på aarhusianske tegnestuer. Under studietiden startede René firmaet Tembo Arkitektur Etc, som er et modelbygningsfirma, der sidenhen har udviklet sig til at bygge rigtige huse. Renés yndlingsrum er køkkenet og maden forbrændes igennem hans sportslige narkotikum, rugby (probably the best sport in the world).


Lars Villumsen
Tilknyttet arkitektur og bydesign plus møbel, rum og produktdesign

Arkitekt M.A.A. Uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 2003. Har siden som selvstændig i firmaet SuperKo lavet alt lige fra arkitektur over indretning af cafeer og restauranter til modulære lampesystemer og lysdesign. Særlige karakteristika ved Lars er – udover det sorte bælte i bordfodbold – en dyb basbaryton og et ualmindeligt frustreret forhold til AGF. Bonus-info: har i en langhåret fortid spillet bas i et dødsmetal-band.


Asbjørn Staunstrup Lund 
Tilknyttet Arkitektur og by / Møbel rum, produkt / Gymnasieworkshops

Arkitekt MAA/RIBA fra Arkitektskolen i Aarhus samt Bartlett i London. Som gammel elev og regelmæssigt fast gæstelærer på Den Skandinaviske Designhøjskole siden 2009 ved Asbjørn en hel del om hvad det vil sige at gå på højskole. Har arbejdet med og for flere tegnestuer heriblandt Superpool i Istanbul og Vandkunsten i København og i øvrigt også som selvstændig baseret i Oslo – Visuelt stimuleret æstetiker, fabulerende spekulativ tegnekunstner, spildevandscyklusekspert og generel heltids optimist.


Køkkenet

Køkkenets dream-team forbereder både retter fra det traditionelle danske køkken og måltider fra alverdens køkkener. Maden er velkrydret og smukt serveret, og der er klapsalver uanset om det er stegt flæsk med persille sovs eller mexikansk chili con carne, der serveres.

Heidi Lahn
Viceforstander og Køkkenleder

Uddannet økonoma. Opvokset med mad og sans for kvalitet og gode råvarer. Kæk maskulin humor og Randers-dialekt. Ansvarlig for skolens gode køkken og økologiske profil.


Karen Marie Borup Obsen
Assisterende køkkenleder

Uddannet køkkenleder og solid erfaring fra gode højskolekøkkener. Holder meget af gæstebud, kagebuffetter og særlige arrangementer… uhm..


Nicholine Wibe Sørensen
Skolens kok

Nicholine er skolens kok og gør også rent rundt om i krogene på skolen. Hun er uddannet kok og har arbejdet på både restaurant og i kantine.
Tapasmenuen er garanteret autentisk, når Nicholine står for den. Hun har nemlig også arbejdet i Spanien.


Susanne Hvid Christensen
Køkkenassistent og humørspreder

Eksperimenterer ofte med held. Sannes huskesedler til eleverne er fyldt med kvikke bemærkninger og lune.


Helle Knudsen
Rengøringsassistent

Du vil møde Helle nynnende rundt om på skolen, hvor hun svinger en støveklud og et stort smil. Hun sørger for kaffe, te og rene gulve i fællesarealerne.


Pedelleriet

Pedellerne knokler med at vedligeholde skolens park, bygningerne ... og fra tid til anden medarbejdernes gamle biler. Der er altid en hjælpende hånd at hente.

Mogens Højte Nielsen
Ledende pedel

Skolens allestedsnærværende alt-mulig-mand. Holder skarpsindigt øje med varmeforbruget. Bred erfaring indenfor håndværk og skibsbygning – og smalltalk.


Kristoffer Laursen
Pedel

Uddannet industritekniker. Har et godt humør og en skæv humor. Kristoffer kan findes rundt om på skolen, hvor han fikser ting. Eller i Randers og omegn med kamera om halsen og en flok fotointeresserede elever på slæb. Eller iført kampuniform i løb over gårdspladsen, når han træner op til endnu en omgang krig med plastikkugler.


Administrationen

Hvis du vil i kontakt med en af lærerne eller andre fra skolen, kan du ringe på 86 44 80 44 eller maile til info@designhojskolen.dk og skrive hvem du evt. har spørgsmål til. Kontoret er åbent dagligt fra 8.30 til 15.00 for henvendelser udefra. I øvrigt er det her skolens talhjerner og højskolebureaukratiet holder til.

Janne Klitgaard
Skolesekretær

Når du ringer til skolen vil det være Jannes stemme du hører i røret. Det er hos Janne alle tilmeldinger bliver behandlet og alle dine spørgsmål besvaret.


Jørgen Schmidt Nielsen
Designhøjskolens forretningsfører

Uddannet inden for revision. Er merkonom i regnskab og personaleudvikling. Har fra 1995 til 2005 arbejdet i Grønland som regnskabschef. Jørgen er humorist, glad for single malt whisky, skolens køkken og islandske heste.


Ingrid Osen Lien
PR-ansvarlig

Uddannet Tekstforfatter fra Westerdals Oslo ACT. Ingrids kærlighedshistorie med Den Skandinaviske Designhøjskole startet for fire år siden, da hun selv var elev på Grafisk Design-linjen. Hun skulle bare lige en tur til Oslo for at tage en bachelorgrad i Tekst & Skribent, før hun vendte tilbage til højskolen for at arbejde med PR, markedsføring og sociale medier. I tillæg til at markedsføre skolen, nyder Ingrid det rolige liv på landet, hvor hun (prøver at) dyrke sine litterære ambitioner.