Den Skandinaviske Designhøjskole
Brusgårdsvej 25 DK-8960 Randers SØ
+45 8644 8044 info@designhojskolen.dk

Medarbejderne

Mød skolens
dygtige hold
af ansatte

Undervisere

Udover de fastansatte lærere, som du kan se herunder, har skolen tilknyttet timelærere og gæstelærere, der underviser i valgfag, i enkelte weekender, projektdage og på designlinierne.

K. Torben Rasmussen
Designhøjskolens konstituerede forstander

Litteraturhistoriker, og studier inden for etnografi og socialantropologi, Aarhus Universitet.

Tre konstante interesser og en hel del mere varierende:

1: LITTERATUR, KUNST OG FILM. Fra disse skønne kunster henter han livsoplysning og oplevelser med stor slidstyrke. Rejser eller sover ikke uden en bog ved hånden.

2: FUGLE. Siden den første kikkert blev indkøbt for møjsommeligt opsparede lommepenge, har fuglene spillet en stor rolle. De helt almindelige eller de mere sjældne. Går ingen steder i det fri uden en kikkert i hånden.

3: ISLAND. Passede 200 heste, 200 får, 15 køer og nogle høns langt ude på landet i Island som ung. Var senere direktør for Nordens hus i Reykjavik og rejser nu 3-5 gange om året i Island. Forfatter af Turen går til Island.

Har desuden været højskolelærer og –forstander, leder af forskellige kulturinstitutioner i Aarhus og formand for Aarhus Kommunes Kunstråd, blandt meget andet.


Mette Grønning
Tilknyttet grafisk design

Uddannet fra Edinburgh College of Art i Skotland med afgang fra Visual Communication. Arbejder med installation, foto og andre blandformer indenfor Visuel Kommunikation. Vild med kortfilm og i øvrigt en blændende historiefortæller. Og gastronom.


Kåre Birk
Tilknyttet møbel, rum og produktdesign

Industriel Designer, uddannet fra Arkitektskolen Aarhus i 2000.
Har tidligere arbejdet på designbureau, i produktionsvirksomhed, som selvstændig konsulent og som underviser og fagleder på Designskolen i Kolding.
Er derudover: Koncentreret distræt, improviseret beredt, gøgler og legebarn, vikinge kamperfaren, “maker” og designer, modelbygger og tegner, nysgerrigt interesseret, anarkistisk kultiveret, ligeglad med “in” og “yt” – men umætteligt interesseret i nyt. Altid imødekommende og sjældent på tværs – og elsker at skrive ting på vers….


Nina Born
Tilknyttet mode og tekstildesign

Uddannet tekstildesigner fra Royal College of Art i London. Nina har efterfølgende arbejdet som designer ved H&M samt Kit Couture og har dertil gæsteundervist på bl.a Kolding Designskole og Textilskolen i Holte. Nina elsker at arbejde eksperimenterende med alle slags materialer og at undersøge grænserne for hvad tekstil kan være – hvadenten det er i form af kostumer, skulpturer, eller fiktiv mad. Ninas store passion er at strikke og der går ikke en dag uden at hun har et par strikkepinde imellem hænderne imens der lyttes til podcasts fra hele verden.


Mette Styrbæk
Tilknyttet mode og tekstildesign

Beklædningsdesigner, afgang fra Designskolen Kolding. Har siden da kastet al sin tid samt energi ind i modeindustrien med herretøj som speciale, senest på Bestseller. Har en stor forkærlighed for farver, grafik, maleri samt diverse hurtiggående sportsgrene. Taler fynsk og hurtigt.


Anne Remien
Tilknyttet mode og tekstildesign

Uddannet fra Danmarks Designskole i København. Efter en kort romance med den kommercielle modeindustri har Anne arbejdet på højskolen, siden hun blev uddannet beklædningsdesigner fra KADK i 2011. Anne har det bedst, når hun har noget i hænderne. Om det er nål og tråd, blyanter eller udplantningsskovle gør ikke det store, så længe hun har gang i et projekt… eller ti. Først når Anne engang finder den gyldne middelvej mellem minimalisme og maksimalisme, er hun klar til at gå på pension. Indtil da, samler og bygger hun på sin loppefundssamling ‘Alt mellem himmel og jord’.

Anne er fortiden på barselsorlov.


René Thorup Kristensen
Tilknyttet arkitektur og bydesign

Arkitekt M.A.A. Uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 2004. Har siden arbejdet som arkitekt på aarhusianske tegnestuer. Under studietiden startede René firmaet Tembo Arkitektur Etc, som er et modelbygningsfirma, der sidenhen har udviklet sig til at bygge rigtige huse. Renés yndlingsrum er køkkenet og maden forbrændes igennem hans sportslige narkotikum, rugby (probably the best sport in the world).


Lars Villumsen
Tilknyttet arkitektur og bydesign plus møbel, rum og produktdesign

Arkitekt M.A.A. Uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 2003. Har siden som selvstændig i firmaet SuperKo lavet alt lige fra arkitektur over indretning af cafeer og restauranter til modulære lampesystemer og lysdesign. Særlige karakteristika ved Lars er – udover det sorte bælte i bordfodbold – en dyb basbaryton og et ualmindeligt frustreret forhold til AGF. Bonus-info: har i en langhåret fortid spillet bas i et dødsmetal-band.


Køkkenet

Køkkenets dream-team forbereder både retter fra det traditionelle danske køkken og måltider fra alverdens køkkener. Maden er velkrydret og smukt serveret, og der er klapsalver uanset om det er stegt flæsk med persille sovs eller mexikansk chili con carne, der serveres.

Heidi Lahn
Viceforstander og Køkkenleder

Uddannet økonoma. Opvokset med mad og sans for kvalitet og gode råvarer. Kæk maskulin humor og Randers-dialekt. Ansvarlig for skolens gode køkken og økologiske profil.


Karen Marie Borup Obsen
Assisterende køkkenleder

Uddannet køkkenleder og solid erfaring fra gode højskolekøkkener. Holder meget af gæstebud, kagebuffetter og særlige arrangementer… uhm..


Nicholine Wibe Sørensen
Skolens kok

Nicholine er skolens kok og gør også rent rundt om i krogene på skolen. Hun er uddannet kok og har arbejdet på både restaurant og i kantine.
Tapasmenuen er garanteret autentisk, når Nicholine står for den. Hun har nemlig også arbejdet i Spanien.


Susanne Hvid Christensen
Køkkenassistent og humørspreder

Eksperimenterer ofte med held. Sannes huskesedler til eleverne er fyldt med kvikke bemærkninger og lune.


Helle Knudsen
Rengøringsassistent

Du vil møde Helle nynnende rundt om på skolen, hvor hun svinger en støveklud og et stort smil. Hun sørger for kaffe, te og rene gulve i fællesarealerne.


Pedelleriet

Pedellerne knokler med at vedligeholde skolens park, bygningerne ... og fra tid til anden medarbejdernes gamle biler. Der er altid en hjælpende hånd at hente.

Mogens Højte Nielsen
Ledende pedel

Skolens allestedsnærværende alt-mulig-mand. Holder skarpsindigt øje med varmeforbruget. Bred erfaring indenfor håndværk og skibsbygning – og smalltalk.


Kristoffer Laursen
Pedel

Uddannet industritekniker. Har et godt humør og en skæv humor. Kristoffer kan findes rundt om på skolen, hvor han fikser ting. Eller i Randers og omegn med kamera om halsen og en flok fotointeresserede elever på slæb. Eller iført kampuniform i løb over gårdspladsen, når han træner op til endnu en omgang krig med plastikkugler.


Administrationen

Hvis du vil i kontakt med en af lærerne eller andre fra skolen, kan du ringe på 86 44 80 44 eller maile til info@designhojskolen.dk og skrive hvem du evt. har spørgsmål til. Kontoret er åbent dagligt fra 8.30 til 15.00 for henvendelser udefra. I øvrigt er det her skolens talhjerner og højskolebureaukratiet holder til.

Janne Klitgaard
Skolesekretær

Når du ringer til skolen vil det være Jannes stemme du hører i røret. Det er hos Janne alle tilmeldinger bliver behandlet og alle dine spørgsmål besvaret.


Jørgen Schmidt Nielsen
Designhøjskolens forretningsfører

Uddannet inden for revision. Er merkonom i regnskab og personaleudvikling. Har fra 1995 til 2005 arbejdet i Grønland som regnskabschef. Jørgen er humorist, glad for single malt whisky, skolens køkken og islandske heste.


Nanna Kopp Hansen
PR-ansvarlig

Bachelorgrad i Kommunikationsdesign (grafisk design, interaktionsdesign og illustration) fra Designskolen Kolding.
For 5 år siden var Nanna selv højskoleelev på Grafisk Design-linjen (og kort på Mode & tekstil-linjen). Det var her interessen for design opstod, som siden har udviklet sig til en passion for grafisk design og typografi. Før opholdet på højskolen var planen ellers at læse matematik, men den blev hurtigt ændret efter design verden blev opdaget. Efter højskoleopholdet var hun også et år på Kunstakademiets Arkitektskole i København, før hun startede på Designskolen Kolding.