DSDH

Sommerhøjskole

Som en del af et ekstraordinært forår, valgte vi - helt ekstraordinært - at udbyde sommerhøjskole for vores elever på F20.

Efter at have været hjemsendt i knap to måneder pga. corona-lockdown,  kunne vi endelig åbne højskolen for F20-eleverne i maj måned. På det tidspunkt var en stor del af deres højskoleophold allerede gået, og derfor valgte vi helt ekstraordinært at udbyde et sommerkursus for F20. Et tilbud som mange af eleverne heldigvis tog imod.

I løbet af de to uger var der valgfag, hvor eleverne kunne vælge mellem keramik/raku, illustration i stort format, byg 1:1, foto og serigrafi. Det var fag, hvor eleverne havde mulighed for at producere en masse deres og få det sidste ud af deres højskoleophold. Mens dagstimerne gik med valgfag afholdte vi også højskoleaftener to gange i løbet af sommerhøjskolen, hvor det sociale og fælleskabet var i centrum.

På valgfaget 'Illustration i stort format' fik eleverne mulighed for at tegne og male på store lærreder.
På valgfaget 'Serigrafi' trykker man direkte på tekstil - kjolen her er et ægte DSDH-minde med F20s skitser, tegninger og tekst.
Nogle af produkterne fra keramik/raku, hvor man bruger brændingsmetoden raku til at skabe det mørke og 'brændte' look.
Valgfaget Byg 1:1 lavede forskellige former for skamler og i løbet af én uge. Hver dag skulle eleverne bygge en ny skammel, bænk eller stol.
'Foto' er altid et populært valgfag, og det er ikke uden grund. Eleverne bruger hinanden til at iscenesætte spændende billeder.
Eleverne dystede i 'Moat Crossing', hvor de skulle krydse voldgraven, som vi ligger i vores baghave.
Eleverne havde selv stået for tema, kostumer og selvfølgelig bygget deres egen tømmerflåde.
Sidste aften var der hotdogs og massere af grillhygge.