VK

Elever vinder plakatkonkurrence

Malte Østergaard og Klara Kaye Søborg løb med første- og andenpladsen i konkurrencen om at designe en plakat til højskolernes 175 års fødselsdag.

I år er det 175 år siden, at højskolebevægelsen begyndte, og de første højskoler blev bygget i Danmark. For at markere det udloddede Folkehøjskolernes Forening en plakatkonkurrence, som skulle indkapsle fejringen af højskolens 175 års jubilæum.

Hele holdet fra Visuel Kommunikation deltog i konkurrencen, hvor de begyndte med en undersøgelse af, hvad højskolerne er for en størrelse. Hvorfor har vi egentlig haft højskoler i Danmark i 175 år, hvilken betydning har de haft for samfundet, og hvad vil det faktisk sige at være på højskole. Det var nogle af de spørgsmål, som eleverne snakkede om, da de skulle igang med processen.

Juryen bestod af fem personer fra Folkehøjskolernes Forening. Juryen skrev følgende om Maltes plakat:

“Plakaten er designmæssigt helt i skabet – lidt i stil med nogle af Jesper Christiansens tidligere værker. Plakaten har en stram komposition, den er visuelt lækker og indholder en god farvekomposition og kontraster. Man får lyst til at gå på opdagelse i universet. Den fortæller om højskoleliv, uden at det er påtaget.”

Om Klaras plakat skrev juryen:

“Den larmer og er fræk. Man bliver nysgerrig på, hvem der er med. Den spiller på historie, frihed, frigørelse og samvær. Kollagen er med frække farver og kontraster. I nærmest Andy Warhol stil i forhold til brug af farver, streg og grafik.”

Malte vandt 10.000 kr. for sin plakat, og Klara vandt 5.000 kr. Hvad pengene skal bruges til, beslutter eleverne fra Visuel Kommunikation i fællesskab.

 

Malte og Klara løb med første- og andenpladsen i konkurrencen om højskolernes 175 års jubilæum.
"Plakaten er designmæssigt helt i skabet", skrev juryen om Maltes vinderplakat.
"Den larmer og er fræk. I nærmest Andy Warhol stil i forhold til brug af farver, streg og grafik", skrev juryen om Klaras plakat.
Idéudvikling var med en del af af det indledende arbejde med plakaterne.
Skitsering af idéer til hvordan man kan samle det hele til en plakat.
Der blev arbejdet koncentreret og længe med alle detaljerne.
Holdet fra Grafisk Design fejrede Malte og Klare med champagne, dans og festlige hatte!
Imellem vores indsendte plakater var der mange andre gode bud.
Højskole er lige så sjovt nu (hvis ikke sjovere), som dengang det startede.
Alle plakater var selvfølgelig med til vores ugentlige udstilling om fredagen.